Yakını Net Göremiyorsanız Hipermetropi Olmuşsunuzdur !
Hipermetropi, insan gözünün içerisinde bulunan arka veya ön taraftaki çapların normal insan gözünden kısa olması sonucu oluşur.
Neden Hipermetropi Denen Göz Hastalığına Yakalanırız ?
-Yaşlılık ve Diyabet Hastalıkları
-Kornea’da oluşan farklılıklar
sebebleriyle yakalanma ihtimalimiz yüksektir.
Hipermetropi Olduğumuzu Nasıl Anlarız ?
Hipermetropi göz hastalığına sahip insanlar uzak bir noktayı fazlasıyla net görür iken yakın bir noktayı fazlasıyla bulanık görürler. Hipermetropi hastaları yakından bir şey yaparken fazlasıyla başları ağrır. Bu belirtileri yaşıyor iseniz acilen göz doktoruna görünün.
Hipermetropi Hastasıysak Tedavimiz Nasıl Gerçekleşir ?
Hipermetropi hastalığının tedavisi 3 farklı yolla gerçekleştirilebilir.
Dereceli Gözlük Kullanımı
4 farklı tedavi yolundan bir tanesi olan dereceli gözlük kullanımı en tercih edilen tedavi yöntemi olmasının yanı sıra hem maliyeti pahalı olmayarak hem de kullanımı kolay olarak hipermetropi hastalığının tedavi yöntemlerinden ilk sırayı alıyor. Gözlük kullanımı hipermetropiyi tamamen duraklatmaz sadece yavaşlatır.
Kontakt Lens Kullanımı
4 farklı tedavi yolundan bir tanesi olan kontakt lens kullanımı gözlükten sonra en tercih edilen tedavi yöntemidir. Hijyen kuralları içerisinde kullanılırsa çoğunlukla sorun çıkarmayan bir yöntemdir.
Gözlük ve lens hangisinin ne gibi avantajları olduğu kişiden kişiye değişmekte ve hipermetropinin seviyesine göre değişmektedir.
Lazer Ameliyatı
Lazer ameliyatı kendi içerisinde 4 farklı yönteme ayrılır. Bu yöntemlerden hastaya hangisinin uygulanacağı hipermetropinin derecesine ve cerraha kalmıştır.
LASEK
Bu lazer ile tedavi yönteminde insan gözünün içerisinde bulunan korneanın uç kısmındaki tabakayı silmeden uygulanır. Bu tedavi yöntemi gözün içerisinde bulunan korneanın yapısının LASIK lazer ile tedavi yöntemine uygun olmadığı vakitlerde kullanılır.
LASIK
Bu lazer ile tedavi yöntemi 18 yaşına ulaşmış kişilerde ve son yıllarda göz numarası değişmemiş kişilere uygulanır. Bu yöntemde korneanın üzerindeki saydam tabakayı kaldırarak kaldırılan tabakanın alt kısmına uygulanan tedavi yöntemidir. Korneanın aldığı durumlar bazen lazer ameliyatını engelleyebilir.
PRK
Bu lazer ile tedavi yönteminde kornea üzerinde ince yer tamamen kaldırılarak alt tarafa uygulanır.
Kalıcı Lens Kullanımı
Bu tedavi yöntemi hastanın göz içerisinde yerleştirildikten sonra herhangi bir sorun olmadığı taktirde yerleştirildiği noktada kalacaktır. Bu yöntem hipermetropi seviyesi artık farklı bir lazer tedavi yöntemi kalmayacak kadar yükseldiği taktirde uygulanır.